OMK 2012
Geplaatst door Ben op 20-01-2013 16:52
Adrie Batenburg is winnaar 2-zitterklasse en overall militair kampioen OMK2012 !!


Winnaar in de tweezitterklasse en overall militair kampioen is geworden
Adrie Batenburg met als co piloot JP Beeke.

Klik HIER voor de totaalklassementen op Soaringspot en HIER als pdf-bestand. En klik HIER voor foto's van de prijsuitreiking.

De winnaars per klasse:

Clubklasse   Std/15 mtr  
1. KC Nick Hanenburg   1. Y1 Peter Millenaar
2. 74 Frank Hiemstra   2. SEI Bas Seijffert
3. YX Sander Luimes   3. KL Floris Meinster
             
Tweezitterklasse   18 mtr/open  
1. M1 Adrie/JP Batenburg/Beeke   1. EE Dennis Schouten
2. SI Robert de Muynck   2. LL Ralph Reefman
3. K9 Ferdi Kuijpers   3. AB Robin Van Maarschalkerweerd
Vrijdag 8 juni

12:37 uur We hebben de clubklasse laten starten maar het lukte hen niet om boven te blijven. Ook ontwikkelen er zich nu in hoog tempo diverse buien in het land welke gepaard gaan met zeer zware windstoten en veel regen en hagelbuien. Uit veiligheidsoverweging is er besloten om de vliegdag van vandaag te cancellen voor alle klasses.

Als iedereen de kist weer in de aanhanger heeft staan zullen we de prijsuitreiking om 17:00 uur doen en dat is dan ook direct de afsluiting van een gezellige week Open Militaire Kampioenschappen Zweefvliegen op Malden.

11:14 uur We hebben opgesteld en als we klaar zijn met indikken zullen we de eerste klasse gaan wegstarten. Het beloofd een pittig dagje te worden met de harde wind!

De opdrachten;
Club Klasse : 107,6 km Malden - Deil - Heuvel - Bemmel - Malden
Standaard Klasse : 107,6 km Malden - Deil - Heuvel - Bemmel - Malden
Tweezitter en open/18 mtr Klasse : 127,6 km Malden - Deil - Driebergen - Tiel - Bemmel - Malden

Vandaag zijn de Spots aan de klasse toppertjes meegegeven en genummerd dus houdt de vinger op het F5 knopje vandaag! De onderstaande kisten hebben vandaag een Spotje bij zich:
0 LL - 1 EE - 3 K9 - 4 SI - 5 Y1 - 6 YX - 7 KC - 9 SEI. Ze zijn live te volgen via www.glidertracking.com

09:00 uur Goedemorgen Allemaal! Vanmorgen worden worden we wakker met een waterig zonnetje en dat is een hele grote luxe na alle neerslag van afgelopen week hier in het moeras.

Ondanks de vele buitenlandingen van gisteren was iedereen toch nog mooi op tijd terug voor de BBQ. Het was een prima verzorgde BBQ door de Zweef Inn en iedereen stond knus bij elkaar onder de parasols: want voor de afwisseling stortregende het tijdens de BBQ. Maar het was een fantastische en gezellige avond met veel aanloop van buitenaf.

De vliegdag van vandaag beloofd wat te kunnen gaan worden. Dus gaan we lekker vroeg briefen en starten vandaag 10:00 uur briefing en 11:00 uur eerste start dus de vliegers moeten vandaag vroeg uit de veertjes!


regenboog bij Malden

Donderdag 7 juni

Zie voor de eerste uitslagen de livescoaring!!

18:24 uur Het was een hectisch dagje waardoor de website eventjes een klein beetje te weinig aandacht kreeg. De vliegers hadden het zwaar vandaag, het venstertje bleek erg klein te zijn en nadat de zon doorkwam groeide het dicht door overontwikkeling. Ook de buien die vanuit het ZuidWesten langzaam binnenschoven zorgden voor snel verslechterende vliegcondities.

Toch is het gelukt om tot noch toe in drie klasse er een wedstrijddag van te maken, waar we natuurlijk wel een klein beetje trots op zijn.

Buitenlandingen van vandaag (lees en huiver): SEI, FX, GB, WH, GO4, YX, NE, KP, KL, T10, EM, YF, M7, G3, DL, M1. De openklasse hebben de motor gebruikt.

Het wachten is nu op de logfiles van de buitenlanders zodat we de scoring kunnen gaan doen. Erg benieuwd wat de dag van vandaag met het klassement zal gaan doen. Dadelijk gaan we als de meeste aanhangers weer terug op Malden zijn beginnen met de BBQ!


Floris Meinster: Met de hartelijke groeten uit Voorst

15:00 uur Het starten is om 14:00 uur begonnen de eerste twee klasses gingen redelijk goed maar de tweezitter klasse had moeite om boven te kunnen blijven. De opdrachten;

De Standaard- & Club klasse: 118,6 km Malden - Bocholt - Bemmel - Malden
De Open- & Tweezitter klasse: 125,1 km Malden - Groenlo - Bemmel - Malden

11:39 uur We gaan boxen en hebben een briefing om 13:00 uur. De eerste start staat gepland op 13:30 uur


toch nog vliegen in klein venstertje . . . .

08:11 uur Goedemorgen allemaal! Vanmorgen is het voor de afwisseling een keertje droog en dat is op het moment geen overbodige luxe. Na alle neerslag van afgelopen dagen is Malden van een mooie groen strak biljartlaken omgetoverd in een groot zompig moeras. Menig auto neigde tot aan de bodemplaat weg te zakken in de zuigende modder en ook over de camping wandelen is niet geheel zonder risico; gegarandeerd dat je een modderpak krijgt. Dus kom maar op met die zon!!!

Maar ondanks de moerasachtige omstandigheden is het er hier niet minder gezellig om. De Zweef Inn heeft alles wat een zweefvlieger nodig heeft; gezelligheid en de warme versnaperingen. Erg leuk is dat het merendeel van de deelnemers hier op Malden gebleven is i.p.v. tussendoor naar huis gaan. Vanavond is de BBQ en gezien de grote hoeveelheid aanmeldingen wordt het nóg gezelliger hier vandaag! Dus mocht je nog ruimte in de agenda hebben: kom vanmiddag en vanavond de gezelligheid vieren met ons!

De vliegdag van vandaag; de briefing is uitgesteld tot 11:00 uur en voor die tijd zal er niet geboxt worden. Er komt een venstertje aan maar of deze vliegbaar zal zijn . . . . dat weten we strakjes.

Woensdag 6 juni

11:03 uur Het is gestopt met zachtjes regenen en het hoost nu. De verwachting is dat er meer en meer buien zullen ontstaan waarin ook de mogelijkheid tot onweer zit. Op Malden wordt het vandaag naar verwachting niet meer droog en dus zit er niets anders op dan deze donkere grauwe dag te cancellen.

08:37 uur Goedemorgen allemaal!
Vanmorgen moet onze Meteo man Rob toch met een opgelucht gevoel wakker zijn geworden. Zijn vooruitzichten bleken te kloppen; vannacht begon het inderdaad om 00:00 uur Z te regenen (23:58 uur Z om exact te zijnKnipogen)! Dat is dus vanavond geen rondje van Rob Huilen

Helaas regent het nog steeds en ligt Malden er verlaten, nat en stil bij. De briefing is uitgesteld naar 10:30 uur, want vanmiddag komt er beter weer aan of dat vliegbaar zal zijn moeten we nog even afwachten; voorlopig draait iedereen zich nog heel even lekker om.


GouweKnabbelPlak . . . . .  ??

Dinsdag 5 juni

Dagwinnaars voorlopig:

Clubklasse:  Nick Hanenburg - 68.6km/h over 240.3km

Standaard/15 mtr: Peter Millenaar - 78.2km/h over 307.2km

18 mtr/Open
:  Dennis Schouten - 88.3km/h over 333.4km   

Tweezitter
: Adrie/JP Batenburg/Beeke - 75.4km/h over 284.5km

Klik HIER voor alle uitslagen.


19:12 uur Inmiddels zijn alle schaapjes weer veilig aan de grond en schijnt er een heerlijk warm zonnetje op het terras. De kisten worden gewassen en weer veilig in de aanhangers opgeborgen want . . . meteo man Rob verwacht om 00:00 uur Z regen. En als dat er niet is om 00:00 uur geeft hij een rondje in de Zweef Inn. Het scoren is begonnen maar heeft eventjes een klein beetje vertraging opgelopen. We zijn nu druk bezig met scoren en hopen zo snel mogelijk alles online te hebben en dan weten we wie vandaag de aller aller snelste was!

18:35 uur De eerste finishes komen gestaag binnen. Ondanks dat het weer vandaag maar langzaam op gang leek te komen is het lokaal nu best mooi. De eerste vliegers die zich hier op het terras melden snakken naar een koud drankje: het was een moeilijk dagje aldus de BB. Nu ziet het er goed uit maar dat was het onderweg niet zei Hans Biesters. Gelukkig zien we ook een hoop blije gezichten van de vliegers die rond zijn gekomen. Het wachten is op de laatste kisten die nog onderweg zijn. Ze worden door René van Iperen opgevangen op de finishlijn. Voor de Zweef Inn zijn Joop Woudenberg en Rob Hoozemans druk bezig met het repareren van de kapotte lierkabel. Een kunstig werkje en vanaf het terras heerlijk om naar te kijken ;)  

Ondertussen als eerste gefinished, de 74.

17:00 Nu ook binnen GB, motor gestart. YX GO4 KC 2A en de T7, motor gestart.

13:30 uur 1 kist teruggekomen vanwege motorproblemen, de rest ging vlot op pad voor een AAT van 3 uur 30 min.

12:00 uur Uiteindelijk de start een uur uitgesteld vanwege uitspreiding, B opdrachten uitgedeeld en iedereen op pad gestuurd.

Het ziet er eigenlijk overal mooi uit (vanaf de grond).

De opdrachten staan online op Soaringspot. 11 uur Boxtijd en half 12 eerste start ! De cumels omringen ons en lachen ons vriendelijk toe, we gaan VLIEGEN !

Maandag 4 juni

10:30: Net de briefing gehad met de officiële opening door de basis commandant van vliegbasis Volkel.

Vandaag helaas niet vliegen, morgen ziet het er goed uit !


tenue van vandaag: met zwemvest ;-)


ochtendbriefing + opening


het weer van vandaag 3 juni: zonder woorden . . . . .


gelukkig ziet het er voor morgen 4 juni beter uit !!


wachten op beter weer.

 

Open Militaire Kampioenschappen Zweefvliegen 2012
Welkom op de website van de Open Militaire Kampioenschappen Zweefvliegen !!

Onder auspicien van Bureau Wedstrijdsport (BWS) van het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK),
vindt deze gezellige wedstrijd op hoog niveau plaats van
4 t/m 8 juni 2012 op het zweefvliegveld Malden.

 

Team OMK 2012

 

 

Wedstrijdschema + Info OMK 2012

Wedstrijdreglement:

Wedstrijdklassen gedefinieerd conform NK reglement

Ervaringseis voor deelname is gelijk getrokken met die van andere NK kwalificatie-wedstrijden, zoals b.v. de Zomerwedstrijden. Dat betekent een ervaringseis van tenminste 5 wedstrijddagen.

De titel Open Militair Kampioen Zweefvliegen 2012 is voor de militair die als hoogste geklasseerd staat in het overall klassement van de deelnemende actief dienende miltaire en burger medewerkers van defensie.

Wedstrijd-schema:

 


Kosten

Inschrijfgeld

Lierstart

Camping

 

: 30 euro

: Wedstrijdstarts zijn gratis.

: Gratis t/m 3 personen per team (= per vliegtuig)

Overige info:

De wedstrijdleiding behoudt zich het recht voor (aan de hand van het aantal en soort deelnemers) te bepalen wie er uiteindelijk daadwerkelijk kunnen deelnemen: het veld is namelijk gebonden aan een absoluut maximum van 42 deelnemende vliegtuigen. Volgorde van inschrijving is dus niet per definitie de rangorde van deelnemers. Uiteraard hebben Militairen en burger Defensie medewerkers, actief dienend en postactief, te allen tijde voorrang op burgers. Echter, schroom niet U in te schrijven indien het aantal van 42 reeds is bereikt!

Logfile zelf aanleveren op USB-stick of SD-kaart, of liever nog, uploaden!!

De wedstrijd is een sportieve krachtmeting om de titel Open Militair Kampioen Zweefvliegen. De uitslag van deze wedstrijd telt mee als b-wedstrijd en aldus voor de nationale ladder indien tenminste 7 deelnemers in de desbetreffende klasse hebben deelgenomen.

Handicap en klasse-indeling: zie wedstrijdreglement. 

 

Wedstrijdreglement OMK 2012

Wedstrijdreglement + Lokale Regels OMK 2012

Keerpunten & Airspace OMK2012

Bij de OMK 2012 worden de keerpunt- en airspacefiles van de NK 2012 gebruikt: