OMK 2011
Geplaatst door Ben op 09-01-2012 23:22
Mike van Gurp is Militair Kampioen zweefvliegen 2011!!

En natuurlijk de andere winnaars ook gefeliciteerd:

Clubklasse : Frank Hiemstra
Std/15 mtr : Ton Staassen
2 zitters : Ronald Kaay
18 mtr : Maarten Baltussen

Klik HIER of HIER voor alle uitslagen.

 

Team OMK 2011

 

 

Wedstrijdschema + Info OMK 2011

Wedstrijdreglement:

Wedstrijdklassen gedefinieerd conform NK reglement

Ervaringseis voor deelname is gelijk getrokken met die van andere NK kwalificatie-wedstrijden, zoals b.v. de Zomerwedstrijden. Dat betekent een ervaringseis van tenminste 5 wedstrijddagen.

De titel Open Militair Kampioen Zweefvliegen 2011 is voor de militair die als hoogste geklasseerd staat in het overall klassement van de deelnemende actief dienende miltaire en burger medewerkers van defensie.

Wedstrijd-schema:

 


Kosten

Inschrijfgeld

Lierstart

Camping

 

: geen

: Wedstrijdstarts zijn gratis.

: Gratis t/m 3 personen per team (= per vliegtuig)

Overige info:

De wedstrijdleiding behoudt zich het recht voor (aan de hand van het aantal en soort deelnemers) te bepalen wie er uiteindelijk daadwerkelijk kunnen deelnemen: het veld is namelijk gebonden aan een absoluut maximum van 42 deelnemende vliegtuigen. Volgorde van inschrijving is dus niet per definitie de rangorde van deelnemers. Uiteraard hebben Militairen en burger Defensie medewerkers, actief dienend en postactief, te allen tijde voorrang op burgers. Echter, schroom niet U in te schrijven indien het aantal van 42 reeds is bereikt!

Logfile zelf aanleveren op USB-stick of SD-kaart, of liever nog, uploaden!!

De wedstrijd is een sportieve krachtmeting om de titel Open Militair Kampioen Zweefvliegen. De uitslag van deze wedstrijd telt mee als b-wedstrijd en aldus voor de nationale ladder indien tenminste 7 deelnemers in de desbetreffende klasse hebben deelgenomen.

Handicap en klasse-indeling: zie wedstrijdreglement.

 

Open Militaire Kampioenschappen Zweefvliegen 2011
Welkom op de website van de Open Militaire Kampioenschappen Zweefvliegen.

Onder auspicien van Bureau Wedstrijdsport (BWS) van het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK), vindt deze gezellige wedstrijd op hoog niveau plaats van
6 t/m 10 juni 2011 op vliegveld Malden.

 

Zondag 5 juni

De eerste vliegers hebben zich inmiddels ingeschreven.
Het is al gezellig druk op de camping.

Van OMK 2011
De meteo doet z'n uiterste best het weer wat mooier te maken zodat we morgen echt met de wedstrijd kunnen beginnen !

Van OMK 2011

Maandag 6 juni

Inmiddels ziet het er rondom Malden zo uit ! (15:00)

CB's rondom Malden

Deelnemers zijn ondanks dat er niet gevlogen wordt druk in de weer met kisten poetsen en o.a. de aanhanger repareren.

Aanhanger repareren

Helaas, het water wil niet weg.  Gecancelled !!!! (13:00)

Het is nog even wachten tot het veld wat droger is, maar het ziet er beter uit als verwacht dus we gaan het proberen. Boxtijd 14:00, eerste start 14:30.

De briefing is uitgesteld tot 12:00.  Niet monteren voor de briefing !

 

Dinsdag 7 juni

Om 15:45 gaat de clubklasse starten (MET SPOTS).

Klik op de glidertracking link bovenaan de pagina.

We zijn er klaar voor, de basis nog iets omhoog en we kunnen.

Box dag 1

Boxtijd 12:30, eerste start 13:00

De opdrachten : (klik op "Lees meer")

https://picasaweb.google.com/Gemini27/OMK7Jun2011?feat=directlink

 


 

Briefing 10:00 / Niet monteren voor de briefing / Geen auto's op het veld voor de briefing

 

16:18 uur

Om 12:30 uur stonden alle kisten klaar in de box, de eerste start stond gepland om 13:00 uur. Helaas liet het mooie weer op zich wachten waardoor de eerste start werd uitgesteld. Om 13:40 uur hebben we de snuffelaar omhoog gestuurd en die wist op 550 mtr een half uur boven te blijven, daarna zakte de M8 onderuit. Tweede poging werd de M8 om 14:45 uur omhoog gestuurd en hij bleef boven, niet hoog de basis zat nog steeds erg laag maar het weer verbeterde snel!Inmiddels zitten we onder 4/8 cumulus op het terras. De vliegers hebben een B-opdracht gekregen

En om 15:45 uur was het na laaaang wachten zo ver; er wordt gestart!

De startlijn voor de Clubklasse is op 16:17 uur open gegaan

De startlijn voor de Standaardklasse is op 16:37 uur open gegaan

De startlijn voor de Tweezitterklasse gaat open op 17:04 uur en 18 mtr klasse is nog niet open.

De G5 staat helaas al buiten, zijn locatie is te vinden via de SPOT.


17:25 uur

Zo alles "hangt" helaas staat daarmee ook de eerste pechvogel aan de grond in Millingen aan de Rijn (check zijn SPOT). De HD, SX, AIR en EF zijn hier op Malden geland, het ziet er naar uit dat ze niet meer gaan starten, jammer! Inmiddels zijn de cumultjes hier opgedroogd en is het blauw. Een aantal vliegers op de radio hebben het over "ik heb al 4 km gevlogen" een hele prestatie met dit weer ;-) Ook hangen er boven de Zweef Inn vijf kisten laag in een belletje, kom op jongens! Schroef em omhoog! Go! Go! Go! De startlijn 18 mtr klasse is open gegaan op 17:38 uur.

 

 

18:33uur

Oh jee het regent kisten hier op Malden; inmiddels zijn veilig terug op het veld zonder de opdracht te hebben voltooid; G8, M7, EM, CG, KP, JB, JS, RS, D3, G3, FX, JP, MCT, 2K, NU, VO, 49, M3, U, HT, AB, 4D, P, VP, EE. Kortom Malden staat weer gezellig vol, we kunnen op tijd aan tafel!

Van de SEI, G9, Z3, KL en PI hebben we een buitenlandingsbericht ontvangen, jammer! De standaardklasse vliegers staan allemaal veilig aan de grond; sommigen op Malden sommigen staan buiten. Inmiddels schuift team HD bij mij aan tafel aan. "We zijn gestart op 750 mtr, eerste steek van maar liefst 7 km en toen was het weer niks". We zijn omgekeerd en na effe zoeken vonden we Malden, het zicht is niet bepaalt denderend. Maar we hebben Malden gevonden en zijn maar op circuit gegaan en nu zitten we bij jou aan tafel en hebben we een zoute haring gehaald. Smakelijk!

Het begint nu ook al laat te worden en niemand waagt zich nog aan een nieuwe startpoging. De cumulus zijn volledig uitgedroogd en het zonnetje is zwak geworden door het Cirrus scherm wat er intrekt. Maar er zijn nog kisten op pad, we houden de moed erin dat er in alle klasses een wedstrijddag van wordt gemaakt! Zet em op! Go! Go! Go!


De 74 hebben we kunnen volgen via GliderTracking. Na 92 km is de 74 buitengeland.
Via Facebook schrijft Frank: shit.. nét geen 100km.. :((


en via GliderTracking de buitenlandingsplaats van NM bij Harreveld (W van Lichtenvoorde)


en een ingezonden foto van buitenlandingsplaats SEI

 

19:04 uur

19:04 uur

Met de finish van de SI sluiten we de vliegdag van vandaag af en hebben we alle deelnemers van de OMK aan de grond staan. Het was een kort maar krachtig dagje. Inmiddels wordt het Cirrusscherm alsmaar dikker en valt de avond over Malden.

We maken ons op voor de Hollandsche Avond met "live" band verzorgt door de Zweef Inn uitbater Aschwin Kuilman. De pannen op het vuur voor het avond eten dampen ons al gezellig tegemoet. We krijgen Hollandsche Pot: Groentesoep, Aardappelpuree, Stoofvlees en we hopen vanavond uiteraard op de bitterballen en de blokjes kaas met vlaggetjes (hint hint hint!).

De ingeleverde logfiles zullen uit moeten wijzen of we dan ook nog vandaag een wedstrijddag zullen hebben. Fingers crossed!

 

Foto's !!

 

Woensdag 8 juni 2011: 09:00 uur

Goedemorgen Allemaal!

Vanmorgen worden we wakker onder een deken van overcast bewolking. Vannacht heeft het flink doorgeregend op Malden, de beloofde onweersbuien zijn gelukkig uit gebleven. De camping en het veld staan vol met plassen.

Gisteravond was er een gezellige Hollandsche Avond in de Zweef Inn georganiseerd door de uitbater Aschwin Kuilman. Ondanks de lastige vliegdag en het feit dat er een aantal kisten buiten stonden was het druk en gezellig. De échte luieriken op het terras (lees VZC) bestelden telefonisch bij de Zweef Inn een tweede portie Hollandsche bitterballen, die een kwartier later nog keurig bezorgd werden ook! Klasse & humor!

Theo Janssen (onze wedstrijdleider) is  vanmorgen samen met de METEO man al vroeg in de weer én met het weer; de METEO ziet er niet zo treurig uit als de aanblik van het (op het moment) doorweekte Malden, de verwachting is dat het een vliegbare dag gaat worden vandaag! Hopen dat al dat vocht er gauw uitbrand zodat er gevlogen kan gaan worden. Later meer, blijf F5-en!!!

 

GliderTracking woensdag 8 juni

 

OMK Opdrachten 8 juni staan online!

De SPOT trackers zijn vandaag ingedeeld in de tweezitter klasse.

 

 

 

 

Woensdag 8 juni 2011

19:30 u:
- Gefinisht op Malden, G8, SX, LD, EF, EM, 4D, SI (na Motorgebruik), HD (na motorgebruik), G3, QV, AIR, MCT, 49, U, CS, RS, AB, HT, U, P, VP, G9, VO, NU, 2K, EE, JS
- Buitengeland NM, FX, JB1
- De Papa was de laatste...............Iedereen thuis of buiten.

17:30 u:
De eerste kisten zijn gefinisht !!!  D3,PI,74,Z3 en SEI.
M3, CG en KP motor gebruikt en terug op Malden.
M7 bij beusichem geland, KL bij Rhenen en G5 heeft vast wel een goed restaurant uitgezocht om naast te landen.

16:00 u:
De startlijn voor de 2 zitters is geopend om 15:18. Die van de 18 mtr om 15:47, iedereen is weg. Het veld is leeg, het terras vol, en maar wachten nu tot de eerste finishes.

15:00 u:
De lijn van de clubklasse is open sinds 14:37, die van de standaard, 15 mtr ging om 14:52 open. De tweezitters hangen al bijna allemaal.........

Klik op "Lees meer" voor de opdrachten van vandaag. (staan ook op Soaringspot)

14:00 u:
We zijn begonnen met starten, ook hier is het eindelijk mooi weer ! De helft van de clubklasse hangt inmiddels.

13:00 u:
Eerste start uitgesteld tot 13:45. Het mooie weer in het westen komt hierheen, maar het mag wel wat sneller !!!

08:00 u:
Briefing 10:00 / Boxtijd 12:00 / Eerste start 12:30

Iedereen aub de logfiles inleveren !!!!!

 

Woensdag 8 juni 2011: 21:20 uur

Ondanks dat er wat Cirrus schermpjes verwacht werden is het vandaag toch nog een mooie cumulus rijke dag geworden. SEI & D3 vertellen hier aan tafel hoe het bovenin was:  "De bellen waren verwaaid maar er zat wel goed stijgen we konden tot 1.350 mtr. Vandaag stond er een straf windje wat de vliegdag wel een tikkeltje sportief maakte. Laag was het ietwat lastig oppikken maar zolang je hoog bleef was het wel te doen". Wij hebben in ieder geval hard kunnen vliegen! Stoer

Van het thuisfront kregen we een declaratie voor een nieuw F5 knopje. ;-) Er waren een aantal mooie finishes voor de terraszitters te zien.

En nu is de rust wedergekeerd op Malden, de kisten staan weer in de aanhanger en op het terras wordt nagebabbeld, bij de ondergaande zon, over vliegdag van vandaag. De vooruitzichten voor morgen zijn goed, dusss "vliegers op tijd naar bed!"

 

Woensdag 8 juni 2011: 23:45

Klaar met scoren !!!!!!   (Rik Bedankt)

 

Donderdag 9 juni; 09:00 uur

Goedemorgen Allemaal!

Vanmorgen werden we voor de afwisseling wakker onder een stralend blauwe hemel waar het zonnetje ons al vrolijk tegemoet schijnt. Dat is toch even heerlijk wakker worden zo! Een aantal deelnemers hebben een zeer verfrissende douche gehad, maar gelukkig was er een vrouw in de buurt die handig is met ketels en de heren alsnog een warme douche bezorgde. Knipogen

Er ontstaan hier waterige cumulutjes, gisteravond is er een heel klein beetje regen gevallen, dus dit is het vocht dat er uitbrand. De METEO man (Rob Goudsman) verwacht een cumulrijke dag vandaag met een geschatte wolkenbasis van 1.400 mtr. We zijn benieuwd, er wordt in ieder geval al driftig geboxt op het moment (check de webcams). Voor de thuisvolgers: maak de vingers maar vast soepel we gaan weer F5-en vandaag!

Briefing 10:00

Boxtijd 11:30

Eerste start 11:45

 

Donderdag 09 juni 2011 - Live updates

19:00 uur  
De avond valt en daarmee vertrekt ook de laatste aanhanger naar de vlieger om haar op te halen. Het was het dagje wel, het belooft een fris avondje te worden hier. De deelnemers hebben een lastig moeizaam dagje achter de rug. Sommigen hebben hartstikke leuk gevlogen, anderen vonden het ontzettend lastig vandaag.

Het terras stroomt vol; vanavond organiseerd uitbater Aschwin Kuilman van de Zweef Inn de traditionele donderdagavond OMK BBQ. Om 20:00 uur gaat de avond los hier. Morgenvroeg begint de dag zoals we vanavond geëindigd zijn cumulus met uitspreiding, morgenmiddag wordt er een trog verwacht met een buienlijntje. Het kan morgen een vliegdag worden maar dat . . . weten we morgen pas, tot morgen wij gaan aan de BBQ hier! Voor jullie thuisblijvers: nieuwe foto's in Multimedia gemaakt door Jens Bouma & Jip van Akker beiden van de FAC. Dank daarvoor.


18:00 uur
Vanmiddag heeft onze Meteoman Rob zijn allereerste zweefvliegvlucht gemaakt. Hij verteld; "Toen ik ging zitten vond ik het wel eventjes heel erg spannend hoor. De start ervaarde ik als erg hobbelig maar ook als een sensatie om te ervaren! Ik kreeg veel indrukken in de cockpit; allerlei bliepjes, piepjes, de kist die kraakt heel erg bijzonder allemaal. Zelf heb ik ook een stukje mogen sturen, het bleek toch stukken lastiger dan ik dacht! We hebben ook thermiek gevlogen, wàt een ervaring om helemaal tot 1.400 mtr onder die wolkjes te kunnen klimmen! We hebben 1:18 uur gevlogen en ik moet eerlijk toegeven dat ik toch een klein beetje misselijk ben geworden. Ik dacht als oude zeeman dat ik niet ziek zou worden, zweefvliegen blijkt dan toch weer heel anders te zijn Onbeslist. Zweefvliegen is leuk! Nu kijk ik écht anders tegen mijn vak (het weer) aan.

Gefinisht: SEI, P, PI, JB1, M3, VO, QV, JS, G3, G9, 4D, HT, SI.

Buitengeland: NM, JB, G8, M7.


17:30 uur
Nou het weer lokaal wordt er niet beter op hier. Een hele grote plak uitspreiding hangt boven Malden, richting koerslijn (waar onze mannen vandaan komen) ziet het nou ook niet bepaald makkelijk uit. Dus even een cheer voor de mannen op pad: Go! Go! Go! Zet em op!

Gefinisht: SX, 74, 49, G5, EE, MCT, U, CS, AB, NU.

Buitengeland: EM, FX, D3, HD.


17:10 uur
Wat aan het begin van de middag er uit zag als het ìdeale zweefvliegweer ziet er nu uit als een boze droom. De cumultjes zijn overontwikkeld waardoor er uitspreiding ontstaat en dit houdt de instraling van de zon tegen. En met zweefvliegen geldt nog altijd: "No sun, No FUN!" De vliegers hebben het zwaar vanmiddag, de snelheid is eruit en het is worstelen om boven te blijven.

Maarrr ondanks dat hebben we de eerste finishes hier op het terras bewonderd; Gefinisht LD, 2K, VP, 49 en JP.


14:00 uur

Alle startlijnen zijn open !!!

Clubklasse lijn open 12:49

Standaardklasse 12:29

18 mtr 13:29

2 zitters 13:58

Maar 1 herstart, het veld is leeg.


12:00 uur
Inmiddels zijn we begonnen met de eerste starts, 15 mtr klasse staat vooraan, daarna de Club klasse, 18 mtr klassen en als laatsten de Tweezitters. Meteoman Rob maakt nu zijn aller aller allereerste zweefvliegvlucht, uiteraard zijn we erg benieuwd wat hij van onze mooie sport vindt!


11:00 uur
De kisten staan allemaal inmiddels in de grid. Het weer lokaal; 6/8 cumulus met een geschatte basis van 800 mtr nu, maar aan de temperatuur te voelen zal de basis snel stijgen. Een prima dagje zo te zien.

De opdrachten staan online bij Multimedia, de 18 mtr & 2-zitter klasse hebben een AAT gekregen en de Club & 15 mtr klasse een Race Task.

De SPOTS gaan mee met de AB, P, VO, HT, G9 en U. Deze kisten zijn vandaag dus live te volgen via Glider Tracking. Hou ze in de gaten!

Eerste start 11:45 uur!

 

Vrijdag 10 juni 2011

22:00 u:
We zijn weer thuis, wat vroeger dan verwacht/gehoopt, maar ik ga nog even 20 uur slaap inhalen. Tot 2012 ?

Theo WL


14:30 u:
De zon is doorgebroken en de regen weggetrokken.............maar..............

Helaas, nog wat lokale jojo startjes en dan is deze toch wel mooie week weer voorbij. Om 16:00 u prijsuitreiking


11:30 u:
Op dit moment hangen er wat uitstervende CB's boven Malden.

Er komt wat lichte regen uit, maar de wolkenplaatjes geven nog hoop !


08:00 u:
Briefing 10:00 / Boxtijd 11:00 / Eerste start 11:30

 

 

 

Bij de foto: Ze namen niet op bij de afdeling cumels op 1000 meter  Lachen